21-09-2016 Εορτασμός της μνήμης των Αγίων Υμνογράφων και Μελωδών.

 

'Εορτασμός της μνήμης των Αγίων Υμνογράφων και Μελωδών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ενώσεώς των Υπερμάχων για τη καθιέρωση εορτασμού της ετήσιας μνήμης των προστατών της Ενώσεώς μας, αγίων Υμνογράφων και Μελωδών την πρώτη Κυριακή μηνός Οκτωβρίου, για το τρέχον έτος 2016 ο εορτασμός θα λάβει χώρα τη Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού του δήμου Παπάγου –Χολαργού επί της οδού Αναστάσεως και Κλειούς, τηλ. 2106515952.

Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους της Ενώσεως να τιμήσουν με την παρουσία τους τις λατρευτικές εκδηλώσεις, και να συμμετάσχουν στον όρθρο και την θεία λειτουργία, ώστε όλοι να λάβουμε την ευλογία των βασικών Υμνογράφων και Μελωδών όπως είναι φιλοτεχνημένοι στην αγία εικόνα που προστατεύει τη Ένωσή μας. Τον Ιωάννη Δαμασκηνό, Ρωμανό τον Μελωδό, Κοσμά τον ποιητή, Ιωάννη Κουκουζέλη, Ιωσήφ τον Υμνογράφο, Γρηγόριο τον δομέστικο και τους λοιπούς.

Ο όρθρος μετά αρτοκλασίας και η θεία λειτουργία θα τελεστούν με τις ευλογίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, το δημοτικό συμβούλιο, οι τοπικές αρχές και οι σύλλογοι της περιοχής.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας.

 

Με τιμή

 


       Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας

Ανδρέας Γκοτσόπουλος                             Απόστολος Παρίσσης

Άρχων Υμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε                     Θεολόγος, Ιεροψάλτης